If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Еднакви ли са буталата на Алфа 155 (1.8 8в и 2.0 8в)
Еднакви ли са буталата на Алфа 155 (1.8 8в и 2.0 8в)
Здравейте!Отдавна се чудя едно нещо.Когато в диаметър буталата равни а в хода на мотора има само 10мм разлика значи ли това че в този частен случай при Алфа 155 8 клапана буталата са еднакви?Не ми говорете за Лада там всеки знае!
...ако имаш пи-ди-ефите "Repair manual for Alfa 155", там в раздела "Engine" можеш да провериш за кой двигател какви размери имат буталата. По спомен - мисля че 2.0ТС и 1.8ТС имат еднакви бутала, но май имаха разлика в големината на "престилката" (не съм сигурен за правилността на използвания термин) на буталото...
Провери...
AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433 Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Хода се определя от биели и колянов вал.Но проверих и съм сигурен вече!Буталата са еднакви.В ''repair manuals'' буталата са в една колонка.Но най-много се кефя че ''8в'' са с ''ризи'' и можем да правим основн ремонт колкото желаем пъти! Най-здравия!До '94 (95)От там нататък стават много ремъци
Comment